1698153.jpg

Meillä juhlitaan viikonloppuna keskimmäisen lapsen (ompa köyhästi ilmaistu! Siis vanhimman kotona asuvan tyttären, 15-vuotiaan) rippijuhlia. Olen päättänyt olla stressaamatta. Onhan minulla, lomalaisella aikaa laittaa juhlia rauhassa. Tyttäret vielä apuna. Aamuni alkavat miltei poikkeuksitta näin: Herään kahdeksan maissa, luen lehteä ja nautin aamupalaa. Poika herää. Halitaan ja jatketaan lehden lukua pojan syödessä aamiaista. Poika menee tietokoneelle ja minä tunnin mittaiselle lenkille (Jos ei sada kaatamalla. Ainakaan viikkon ei ole aamulla satanut :)  Suihkuun. Sitten ruoan laittoon. Syödään pojan kanssa. Aloitetaan päiväksi suunnitellut juhlien valmistelut....  ...ja odotellaan josko ne tyttäretkin heräisivät. Kello on tässä vaiheessa ainakin 12. Reilusti yli useimmiten.Olen odotellut rauhassa. Onhan heidän lomansa. Kuitenkin: iltaisin tietokoneelta kuuluu naputus yli kahteentoista kun isännän (ainut joka ei lomaile) pitäisi saada nukuttua. Naputus pitää häntä valveilla. Komennamme pois koneelta. Mutta kun ei ole muuta tekemistä. Eikä väsytäkkään (!) EI SAA UNTA!

Aamuisin kyllä väsyttää. Olen koittanut saada tähän tolkkua herättämällä tyttäriä aiemmin, jotta illalla väsyttäisi. Vetänyt peittoa pois nukkujan päältä kello kymmenen, avannut ikkunoita nukkujan huoneesta, kiljunut herätystä. Seurauksena joka kerran nukkumisen jatkumista tai ylös nousemista, kiukkuisia ilmeitä ja haluttomuutta auttaa päivän hommissa.

Tänää kokeilin ihan uutta. Kello kaksitoista kannoin kummankin tyttären huoneeseen kauniisti katetun tarjottimen lastattuna LEMPIRUUALLA (pieni vinkki kellon ajankohdasta), kukilla ja mehulla. Toivottelin huomenta lämpimin sanoin niin kauan kunnes silmät avautuivat niin paljon, että näkivät tarjottimen. Kummallakaan ei ole yöpöytää, joten tarjotin on otettava jalkojen päälle. Kuinka kätevää! Kauniita hymyjä, täysi herääminen. Ruokaa pitää laittaa lautaselle tietysti reilunlaisesti, että sitä syödessä herää kunnolla. Kumpikin muuten sanoi ensi sanoikseen HÄH!!!  ;) Huomenna herättelen aamiaisella kello 10. (Paljon tehtävää huomenna) Sitten lopetan sänkyyn tarjoilun. En usko tehoon, jos jatkaa liian kauan. Tätä niksiä käytetään vain tarvittaessa!